Dit is je kans!

By 10 augustus 2018 nieuws

Gedurende het jaar zijn er twee belangrijke momenten waarop werknemers hun baan evalueren. Dit zijn de dagen rondom Kerstmis en de, zoals afgelopen weken, zonovergoten zomervakantie. Momenten waarop men beseft dat het leven meer is dan enkel werken en nadenkt over het afgelopen jaar.

Deuren dicht?
Bij veel organisaties staan de werkzaamheden gedurende de zomervakantie op een laag pitje. Juist deze periode betekent een kans voor organisaties om nieuwe werknemers te werven! Zij zullen gedurende deze zomervakantie het verschil maken omdat er minder concurrentie is van anderen en zeker jongere kandidaten steeds minder in juli of augustus op vakantie gaan. Stel het niet uit tot september wanneer de zomervakantie voor velen alweer voorbij is. Dan ontstaat er weer extra druk op de arbeidsmarkt.

Behalve nieuw personeel werven biedt de zomervakantie ook een kans om huidige werknemers te behouden. Ga bijvoorbeeld in gesprek met de werknemers die niet op vakantie zijn en geef hen persoonlijke aandacht. Praat over opleidingsbehoeften en leg dit eventueel vast voor een later moment. Hierdoor maak je de toekomst van de werknemer binnen de organisatie concreter en geef je hen de kans om hiernaar uit te kijken.

In de spotlight!
Het belangrijkste is dat je mensen in de spotlights zet en dat zij zich gezien voelen in deze ogenschijnlijke ‘rustige’ zomerperiode. Zo blijkt dat er in Nederland rond Kerstmis nog minder mensen aan het werk zijn, dan in de zomervakantie. Juist rond Kerst lijkt alles tot stilstand te komen. Wacht daarom niet tot na de zomer met werven en pak nu je kans.
De zomervakantie is tenslotte bijna voorbij…