Zelf een guerrilla-recruitment actie opzetten?

By 16 juli 2018 Geen categorie

Ben je na het lezen van ons laatste artikel enthousiast geworden over guerrilla-recruitment en wil je ook zelf hiermee aan de slag? Volg dan deze regels en creëer een gave actie!

1. Het gaat allemaal om emotie
De actie moet leuk, ontroerend of schokkend zijn. Wanneer je mensen raakt is de kans groot dat je mensen beweegt.
Een veelvoorkomende strategie is het toepassen van humor in een guerrilla-actie. Uiteindelijk is de hoofdzaak dat de boodschap relevant is en het de juiste emotie opwekt.

2. Vernieuwend
Het is belangrijk dat je actie nog niet eerder is uitgevoerd. Wanneer mensen verbanden zien tussen jouw actie en een eerder uitgevoerde actie is de kans van slagen minimaal.

3. Relevantie
Je actie moet voor iedereen, maar vooral je doelgroep, te begrijpen zijn. Zoals in onderstaand voorbeeld. Deze digitale pizza (met QR code) kan bedoeld zijn om ICT’ers of programmeurs te werven.

4. All-in!
Een guerrilla-actie is niet iets wat je als organisatie meerdere malen achter elkaar herhaalt of inzet als instrument. Halve ideeën horen niet thuis in guerrilla-recruitment. Behalve dat de kans van slagen enorm klein is, kost het je organisatie geld en levert het nooit het gewenste resultaat. Haal daarom alles uit de kast!

5. Ga voor bereik
Wanneer je een supergave actie hebt bedacht en deze tot leven laat komen, ben je toe aan de laatste stap. Zorg ervoor dat je potentie aan bereik groot genoeg is. Dit doe je door voorafgaand duidelijk je doelgroep te segmenteren.

Door samen te werken met marketing kun je de laatste stap wellicht naar een nog hoger niveau tillen?!
Volg deze stappen en creëer de beste recruitment guerrilla-actie die de wereld ooit heeft gezien!