Guerrilla Recruitment

By 13 juli 2018 Geen categorie

Er is een serieus tekort aan professionals in verschillende sectoren. Dan spreekt het voor zich dat je een aantrekkelijke werkgever moet zijn om überhaupt mensen te laten solliciteren in deze tijd. Hoe doe je dat?
Net een stapje verder durven gaan. Niet bang zijn om op te vallen. Deze mensen verdienen vaker onze aandacht, de guerrilla-recruiters.

Iedereen kent guerrilla marketing: een creatieve en originele marketingactie. Een aantal van deze acties heeft enorm veel (media)aandacht opgeleverd zoals het volgende voorbeeld van Frontline Spray.

Recruitment en marketing komen steeds dichter bij elkaar. Guerrilla-recruitment is daarom een perfecte vorm om een boodschap over te brengen aan de arbeidsmarkt.
Het lijkt misschien een dure manier om één vacature in te vullen, maar alle extra pr-waarde die je krijgt bij een goede actie kan uiterst waardevol zijn voor je organisatie.

Targeting
Guerrilla-recruitment kun je richten op zowel individuen als op groepen mensen.
Zo had Swane, in 2008 werkzaam als recruiter bij een advocatenkantoor in Amsterdam, haar oog laten vallen op een rechtenstudent die cum laude was afgestudeerd.

Hiervoor maakte zij de volgende advertentie:

Een mooie manier om een bijzonder persoon te werven voor je organisatie.

Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere personen te werven in één keer. Het mooie daarbij is, dit hoeven niet altijd dure campagnes te zijn.
Bijvoorbeeld onderstaande organisatie. Decodeer het telefoonnummer en laat zien dat jij de computer engineer bent die deze organisatie zoekt.

Zelf aan de slag?
In het volgende artikel lees je welke regels te volgen wanneer je aan de slag gaat met guerrilla-recruitment.
Geef je organisatie een enorme boost door het creëren van een gave actie en werf direct een mooie selectie van professionals.