Meer kandidaten aantrekken of moeite met het schrijven van een vacaturetekst? Deze 4 statisstieken kunnen je op weg helpen.

By 12 december 2018 nieuws

Veel bedrijven hebben moeite met het schrijven van een goede vacaturetekst. Gelukkig is er steeds meer onderzoek beschikbaar dat je bij dit proces kan helpen. LinkedIn heeft recentelijk onderzoek gedaan en kwam na een analyse van ongeveer 4,5 miljoen vacatures tot de volgende 4 opmerkelijke bevindingen.

Stap 1. Korter is beter
Dit komt niet echt als een verrassing, maar de lengte van de vacaturetekst blijkt zeer bepalend te zijn voor het aantal reacties. Een vacaturetekst van minder dan 300 woorden scoorde de meeste sollicitaties. Deze scoorde 8,4% meer dan gemiddeld. Een tekst van 300 tot 600 woorden scoorde daarentegen 3,4% ónder het gemiddelde aantal sollicitaties. Het was erg opvallend dat een tekst van 600 woorden of langer (een beetje) bovengemiddeld scoorde.

Stap 2. Mannen solliciteren sneller
Een man solliciteert volgens het onderzoek gemiddeld 13% sneller dan een vrouw. Vrouwen zijn minder snel geneigd te solliciteren dan mannen. Dit heeft vaak te maken met het woordgebruik in vacatures. Er wordt de laatste tijd veel aandacht geschonken aan ‘vrouwelijke’ en juist typische ‘mannelijke’ woorden. Er bestaan zelfs apps die je vacature scannen, zodat je voorkomt dat bijvoorbeeld vrouwen zich niet voelen aangesproken.

Stap. 3 Kandidaten solliciteren vroeg in de week
Uit onderzoek blijkt dat kandidaten vooral in het begin van de week naar vacatures kijken en erop reageren.

job-post-data

Stap 4. Sommige sectoren kennen meer conversie
Het komt voor dat kandidaten in sommige sectoren sneller reageren dan in andere sectoren. De uitzendsector heeft de hoogste sollicitatieratio. Er is dan gekeken naar bannen in de sector zelf (dus niet de vacatures die de bureaus plaatsen voor klanten). De uitzendsector scoort 14% bovengemiddeld. Ook de tech-en softwaresector en de telecom scoren gemiddeld hoge percentages. Aan de andere kant van het spectrum staan de overheidsvacatures. Het sollicitatieratio (het aantal sollicitaties per view van een kandidaat) van de overheid is 23% onder gemiddeld. Ook de zorg en de transportsector scoren minder. Hierdoor moeten zij gemiddeld voor méér views zorgen om op evenveel sollicitaties te kunnen rekenen als de uitzendsector.