RPO service

wij ondersteunen uw afdeling op maat

Flexibele schil

Het is niet altijd makkelijk om de juiste hoeveelheid medewerkers in dienst te hebben. Hoe bepaal je het juiste aantal? Een bekend basisprincipe is om het minimaal aantal benodigde medewerkers in eigen dienst te hebben en daar bovenop een flexibele schil te creëren. People4Office kan deze flexibele schil voor uw recruitmentafdeling zijn. Met onze ervaren corporate recruiters brengen wij kennis en flexibiliteit op uw recruitment- of HR-afdeling. Dit kan voor enkele dagen, weken of meerdere maanden, projecten of per vacature zijn. Al ons recruiters werken onder de brand van uw organisatie (white label solutions).

Inhouse Recruitment Solutions

Het is ook mogelijk om uw recruitmentafdeling geheel of gedeeltelijk te outsourcen naar People4Office. Beter gezegd te insourcen. Onze ervaren recruiters werken dan in uw organisatie en onder uw employer brand. Onze inhouse recruitment solutions zijn altijd white label. Dit betekent dat niemand ziet dat wij uw afdeling bemannen. De inhouse recruitment constructie wordt altijd gemanaged door een ervaren manager en zorgt voor optimale flexibiliteit, transparantie in kosten en overzicht in activiteiten en resultaten.

Recruitment Shared Services Center

Ons Recruitment Shared Service Center (RSSC) werkt op afstand voor verschillende organisaties. Zij nemen geheel of gedeeltelijk recruitment support werkzaamheden over van Corporate Recruitment en HR afdelingen. Dit kan betrekking hebben op het behandelen van binnengekomen sollicitaties, screening en telefonische interviews (basis) tot het verzorgen van alle verwerking in en van het recruitment systeem van de opdrachtgever.

Het voordeel van ons Recruitment Shared Service Center is dat het flexibel inzetbaar is. Zowel bij tijdelijke instroomprojecten, als bij capaciteitstekort van recruiters.

Careersite

Een eigen werken-bij-site kan uw organisatie enorme voordelen opleveren; u kunt kosten besparen op vacature advertenties, uw merknaam verstevigen en ervoor zorgen dat kandidaten uw vacatures vinden wanneer ze een nieuwe baan zoeken met behulp van zoekmachines zoals Google.

ATS Systeem

Aan de basis van iedere recruitment organisatie ligt haar kandidatendatabase. Het gebruik van een recruitment systeem of ATS (Applicant Tracking System) helpt onze RPO recruiters overzicht te houden, contact te onderhouden met kandidaten en rapportages te genereren van alle recruitment activiteiten.

RPS Recruiter Promotor Score

Hoe meet u de interne tevredenheid over recruitment? Met RPS wordt een korte online enquête ingevuld door de managers en gevraagd om scores te geven voor bepaalde onderdelen van recruitment. Het eindcijfer geeft de tevredenheid weer en dient ook als perfecte basis voor een KPI. Verder krijgen we hierdoor belangrijke input zodat we weten welke delen van recruitment verbeterd moeten worden.

RPO Insight

RPO Insight is door ons speciaal ontwikkeld als een online report-tool die u voorziet van waardevolle informatie over de recruitment activiteiten, processen en budget. U hoeft niet meer op verschillende systemen in te loggen om uw managementinformatie te verzamelen; met RPO Insight krijgt u direct inzicht in het functioneren van uw RPO constructie.

neem contact op