Wat is ‘Google Job Search Experience’?

By 12 december 2018 nieuws

Google gaat binnenkort Google Job Search Experience introduceren. Hierdoor worden de vacatures in de zoekmachine anders gepresenteerd. Het zal de manier waarop banen worden gezocht en worden aangeboden flink op z’n kop zetten.

Wat is ‘Google Job Search Experience’?
Er komt binnen de zoekmachine van Google een speciale box met resultaten. Deze wordt getoond als iemand binnen Google zoekt naar een baan. Het is ongeveer vergelijkbaar met Google Shopping. Als iemand straks googelt op baan officemanager, dan laat Google in die box linkjes zien naar relevante vacatures op het internet.

In principe kan iedereen in de Google-box terecht komen. Het is belangrijk om de vacatures op te stellen zodat ze door Google herkend worden, inclusief variabelen waarop gebruikers kunnen filteren zoals locatie, sector en soort dienstverband. Google maakt gebruik van structured data. Dit is een set codes die informatie van een pagina verrijken. Er bestaan speciale codes die aan een vacaturetekst toegevoegd moeten worden, zodat de zoekmachine ze goed kan lezen en verwerken. Het invullen van de juiste codes moet zorgvuldig gedaan worden anders wordt je informatie niet goed getoond. Je hoeft niks te betalen voor Google Job Search Experience, maar het is dus ontzettend belangrijk om de juiste data toe te voegen.

Vacatures die door bedrijven op bijvoorbeeld Monsterboard worden geplaatst, worden ook getoond in de resultatenbox op Google. Er kan binnen de resultaten box gefilterd worden op locatie, publicatiedatum, dienstverband, bedrijfsnaam en sector.

Vacaturetekst aanpassen?
Het is verstandig om nu al bij het schrijven van de vacaturetekst rekening te houden met de komst van Google Job Search Experience. Het is belangrijk om alvast bepaalde punten mee te nemen in de vacaturetekst.

  1. Maak een duidelijke titel met alleen de functie. Gebruik geen jargon en creatieve woorden. Dus wel: Accountmanager, niet commerciële tijger.
  2. Zet geen locatie in de titel. De locatie maak je op een andere plek duidelijk. Dus niet Accountmanager Amsterdam.
  3. Andere wervende elementen achterwege laten. Een vacaturetitel zoals “Wil jij veel geld verdienen?” Klinkt heel aantrekkelijk, maar voldoet zeker niet aan Googles voorschriften omdat de titel niet duidelijk is.
  4. Voeg zoveel mogelijk relevante informatie toe zoals vaardigheden, verantwoordelijkheden en kwalificaties.

Het belangrijkste is dus om de juiste data toe te voegen aan je vacaturetekst. Het is nog niet bekend wanneer de Google Job Search Experience naar Nederland komt, maar je kunt wel alvast rekening houden met de bovenstaande punten.